Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon

Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon

A kezelés fogalma viszonylag korábban jelent meg. Manapság egyetlen kutyakiállítás sem lehet Moszkvában és más nagyvárosokban a szakemberek nélkül. Kiderül majd, ki az irányítók, mit csinálnak és hol tanulhatják meg ezt a szokatlan szakmát.

Mi a kezelése és ki kezelő?

A kezelés neve az angol "kéz" kézből származik, és az ellenőrzést jelöli. Ez a koncepció a kutyakezelők és a telivérű kutyák tenyésztői között határozottan megalapozott. Így a kezelő egy olyan személy, aki egy kutyát képvisel egy fesztiválon egy külső gyűrűben.

Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon

Miért bérel egy kezelőt?

Sok kutyatulajdonos úgy gondolja, hogy nincs szükség szakember felvételére annak érdekében, hogy ki tudják mutatni a kutyát, mert maguk is képesek bemutatni kedvencküket a gyűrűben. De egy tapasztalatlan amatőr soha nem fog előadni vagy előkészíteni a kutyáját, mint egy profi. A Handler nem csak egy kutya mellett járó személy. Ő jól ismeri a fajta, és képes bemutatni az összes előnyös tulajdonságait az állat, rejtve kis hiányosságokat.

Csak egy gyönyörű telivér kutyát hozhat ki a kiállításra. A siker legnagyobb része attól függ, hogyan viselkedik és hogyan lehet szakemberrel képviselni. A Handler olyan szakember, aki kapcsolatba léphet a kutyával, és segít neki abban, hogy helyesen fejezze ki magát.

A Handlernek ismernie kell a fajta szabványt, a legjobb fajtákat és a legjobb képviselőit. Ezenkívül a kezelő olyan személy, aki figyelembe veszi a kitett kutya minden egyes tulajdonságát. A keskeny szakemberek gyakran csak egy vagy két fajtával foglalkoznak.

Mi szerepel a kezelő szolgáltatásaiban?

A kiskutyák 3-4 hónapos korban kezdhetnek meg egy kiállítási karrieret, és már akkor is szüksége lehet speciális szolgáltatásokra. Az előkészítés jóval a kiállítás előtt kezdődik. Először is a kezelőnek kapcsolatot kell létesítenie a kutyával, mert harmonikusan kell fellépniük a gyűrűben. Az állatnak engedelmeskednie kell egy teljesen idegennek, és a tulajdonos nem is jelen lehet a kiállításon. A kutya nyüzsgésének középpontjába fókuszálnia kell, és nem mutathat agressziót az emberek és a háziállatok felé.

A kutya nyugalma és bizalma nem minden. Ismernie kell a csapatot, és meg kell értenie, hogy tőle kéne - kordában tartani, parancsnoki fogait megmutatni, a jobb oldali állványon állni. Mindezen bölcsességeket a kutya tanítja a kezelőnek. Ő is felelős a kutya megjelenéséért - fogát fogarja, vágja a karmát, levágja a haját.

Ahhoz, hogy megtanulják, hogyan készítsenek megfelelően egy kutyát egy kiállításra, szükségük van tapasztalatra és különleges ismeretekre, ezért sok tulajdonos kölcsönzi a kezelőket. Bizonyos esetekben a tulajdonosok nem vesznek részt a kedvtelésből tartott állatok kiállítási karrierjében, és teljes mértékben bíznak ebben az üzletemberrel. Szakértő kíséretében jó minőségű kültéri állatok képesek lesznek kiállítani a kutyák kiállítását Moszkvában és egy nemzetközi show-ban.

Dresser kód

A kiállításon fontos a kutya expozíciójának ruházatának formája. Rendben kell lennie, nem korlátozva a mozgást, mert a gyűrűben sokat kell mozogni. A ruháknak ellentétesnek kell lenniük az állati szőrrel kapcsolatban, hogy a kutyát tisztán láthassák. A cipők kényelmesek, sarkúak nélkül, veszélyesek a kutya mancsokra.

Nem tudsz megjelenni a gyűrűben túlságosan tág vagy vonzó ruhában, magas frizurával vagy fényes ékszerekkel. A kezelő megjelenése nem szabad a kutató figyelmét elvonni.

Hogyan lehet a kezelő?

Általában a kezelő karrierje azzal a céllal kezdődik, hogy egy személy sikeresen bemutatja a gyűrűben saját kutyáját. Szeret részt venni a kiállításokon, részt vesz a gyűrűképzésben, kedvence mindig jól felkészült és kiváló eredményeket mutat. Idővel azok az emberek, akik ilyen tehetséget láttak egy férfiban, segítséget kérnek a háziállatok kiállításában.

A kezdő kezelő fokozza a fajta tudását, a kiállításokra vonatkozó szabályokat, megtanulja meghatározni egy adott kutya előnyeit és hátrányait. Fokozatosan az újonc tapasztalatokat szerez, fokozza képzettségét, részt vesz speciális kezelői kurzusokon, megtanulja művészi munkáját és felügyeli a szakemberek munkáját.

Handler gyermekkora óta

Van még egy módja annak, hogy a jövő szakembere áthaladjon - a "fiatal handler" szakasz a cinológiai klubban. Tanuljon meg tapasztalt szakemberek ezen részlegében, amely lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy elkerüljék az újonnan érkezettek tipikus hibáit, és gyorsan növeljék tudásukat magas színvonalon.

1994-ben Moszkvában megnyitották a gyerekek kezelőinek első iskoláját az RKF keretében, majd később egy hasonló szervezet jelent meg a Szentpétervári Kennel Klubban. A nemzetközi szabályok szerint járnak el.

A kezelés nagyon fiatal korban kezdődik. A gyerekek 9 éves koruktól léphetnek be a szakkörbe. A tanév egy tanév, szeptembertől júniusig. Az iskolában a gyerekek elméleti ismeretekkel rendelkeznek a kutyatenyésztésről és a gyakorlati ismeretekről a kutyák kiállításokon való bemutatásakor.

Kezelői készségek

Általánosságosítsuk, hogy a kezelőnek ismernie és képesnek kell lennie:

 1. Ismerje meg a bemutatni kívánt fajta színvonalát, a legjobb képviselőit.
 2. Lépjen kapcsolatba a kutyával.
 3. Az állat előnyeinek és hátrányainak megismerése érdekében kedvező fényt kell mutatnia a kutya számára.
 4. Ismerje meg a szakértő preferenciáit.
 5. Jó, ha ruhát választasz a showra.
 6. Kompetikusan kommunikál egy szakértővel.
 1. Nem ellenőrzi a kutyát, erőt gyakorol rajta.
 2. Meggondolatlanul öltözött, nem megfelelő módon felveszi a ruhákat - például fekete kutyát tesz fel fekete nadrágban.
 3. Megvédi a kutyát trottal, trottal.
 4. A zajos viselkedik, esküszik a többi résztvevővel és bíróval.
 5. A mérgezés állapotába kerül a kiállítás.

Related news

 • How do I turn off the ribbon
 • Lis Mikita from the world of his (vіdeo)
 • How many years can I make a tattoo
 • Zuhras name: meaning, character, energy
 • Shake off
 • Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon Hendler nélkülözhetetlen asszisztens a kiállításon